Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Vállalt feladatok

2011.11.23

 

Tisztelt Civil Szervezeti Vezetők!

 

Közeledik a Civil Fórum összehívásának ideje. Eltelik három év, letelik a Salgótarjáni Civil Kerekasztal tagjainak, a szekcióvezetőknek, a civil alapbíráló bizottság tagjainak mandátuma. Sok változás várható a civil életet meghatározó új törvény által. Erre a civil szervezeteknek fel kell készülniük. Naprakészen informáltaknak kell lenniük.
A 2012. február első hetére tervezett Civil Fórum az elvégzezett munka ismertetésére és a további feladatok meghatározására is lehetőséget ad. Erősíteni kell a partnerséget. Tanulmányozzátok figyelmesen, amit a kerekasztal vállalt 2009-ben. Szívesen veszünk minden véleményt, javaslatot az elhangzottakkal kapcsolatban.

 

 

Idézet a Kerekasztal Ügyrendjéből
 

A Civil Kerekasztalt a szekciók delegáltjai hozták létre. A két civil fórum közötti időtartamban rendszeresen ülésező, az önkormányzat civil politikájának alakítását és annak megvalósítását segítő tanácsadó, koordináló testület. A partneri viszonyok kialakításával, illetve fenntartásával biztosítja a civil szervezetek részvételét a városi döntések előkészítésében, az önkormányzat önként vállalt és kötelező feladatainak megoldásában szakértők bevonásával. Segíti és összefogja a résztvevő civil szervezetek tevékenységét.

A két Civil Fórum közötti időszakban munkaterv alapján foglalkozik az időszerű, civil szektort érintő kérdésekkel, az együttműködési lehetőségekkel, a partnerség erősítésével.

A CABB-a évente pályázatot ír ki SMJV Költségvetésében meghatározott Civil Alap-ban megjelölt pénzeszköz eljuttatása céljából a civil szervezetekhez. A beérkezett pályázatokat elbírálja. Javaslatot tesz a város polgármestere felé a javasolt összegekről, kéri a jóváhagyást.

 

A SCK az alábbi feladatokat vállalta fel.

 • a civil szervezetek érdekeinek szakmai megjelenítését, jogaik teljesebb érvényesülésének elősegítését,
 • a hatékony információáramlást és konzultációs lehetőségek biztosítását,
 • az aktív részvételt a város életében,
 • egységes fellépéssel vélemény nyilvánítását és javaslattételt Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésében és annak bizottságaiban,
 • a rendszeres együttműködés megvalósítását a közszolgálati médiával,
 • a közös rendezvények szervezését,
 • a pályázatok készítésének segítését,
 • a régiós és a határ menti kapcsolatok kialakítását és erősítését,
 • tréningek, képzések szervezésével a szakmai felkészültség javítását,
 • szakértőkből álló tárgyaló csoportok felállításának szorgalmazását,
 • együttműködés a Civil Házzal és a Polgármesteri Hivatal civil referensével a Civil Kavalkád megrendezésében,
 •  a Salgótarjáni Civil Fórum összehívásának szervezését. 

 

Részlet a 2008. december 18-ai Civil Fórumra készült Beszámolóból

 

Vállalt feladatok 2009. - 2011. közötti időtartamra

-    A civil szervezetek közötti bizalom és együttműködés további erősítése.

-          Az önkormányzat és a civil szervezetek közötti partnerség érdembeli tartalommal való megtöltésének folytatása.

-          A médiákkal kölcsönös előnyökön alapuló együttműködés rögzítése.

-          Az információhoz való jutás és továbbadás technikájának kidolgozása.

-          A közéleti szerepvállalás fokozása a kerekasztal tagjai és a szekciók tagjai részéről.

-          Képzés indítása a kerekasztal tagjai, a szekcióvezetők és a leendő szakmai segítők számára, ami segítséget nyújt a közéleti szerepvállalásban.

-    A vállalkozói szférával való kapcsolat magalapozása és erősítése.

-          Megfontolásra érdemes, hogy jöjjön létre egy olyan közhasznú, szövetségen alapuló szervezet pld. (Salgótarjáni Civil Szervezetek Közhasznú Szövetsége), ami bíróság által bejegyzett jogi személy. Ezáltal pályázat útján a kerekasztal és a szekciók szakmai, pénzügyi, működési feltételeinek önálló megteremtése elérhető lenne.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

R photophobia, troponins drive, consent.

(odapuxowl, 2019.06.13 08:54)

http://mewkid.net/buy-prednisone/ - Prednisone No Prescription <a href="http://mewkid.net/buy-prednisone/">Prednisone Without Dr Prescription</a> yit.zhmb.stkerekasztal.eoldal.hu.zmy.go http://mewkid.net/buy-prednisone/

In deltoid, minute ask: function; females, protrusion.

(ovedonalexow, 2019.06.13 06:52)

http://mewkid.net/buy-prednisone/ - Prednisone <a href="http://mewkid.net/buy-prednisone/">Prednisone Without A Prescription</a> rwt.xitb.stkerekasztal.eoldal.hu.fwg.qf http://mewkid.net/buy-prednisone/

Amoxicillin Synthesis MatInef

(MatInef, 2018.07.04 14:46)

Aacifemine Clomid Tomber Enceinte Viagra Farmacias Online [url=http://cialibuy.com]cialis canada[/url] Cyntra Viagara Radio Commercials Zithromax Symptoms Propecia Proscar Treat Hair Loss